Diş implantı, çeneye yerleştirilen ve protezleri destekleyen yapay diş kökleridir. Çoğunlukla titanyumdan yapılan bu dişler, eksik dişlerin yerine konması amaçlar. Bu açıdan dayanıklı ve ömür boyu sorunsuz kullanılabilen vidalardır. Diş hekimleri bunları steril bir ortamda küçük bir cerrahi işlemle çeneye yerleştirir. Bu işlemden sonra implant yaklaşık iki ila üç ay içinde çeneye tam olarak yapışır. Bu aşamalardan sonra gerçek diş kökünün yerini alan implant, yerleştirilecek olan protezi destekleyebilmektedir. Bazı durumlarda hastalar genel anestezi alabilir. İmplantın kullanılabilmesi için öncelikle implantı destekleyecek bir kemik yapısının olması ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Eksik ise ek kemik cerrahisi uygulamaları ile implantlar yapılır.

İmplant Tedavisinin Avantajları

İmplantın en önemli avantajı doğal diş hissi yaratmasıdır. Ayrıca kemikle kaynaştıkları için kalıcıdırlar. Bu açıdan implantlar ile gerçek dişler arasındaki tek fark, bunların gerçek diş olmamasıdır. Geleneksel protezler genellikle kayar ve çiğnemeyi zorlaştırır. Diş implantları doğal dişleriniz gibi çalışır. Böylece çaba harcamadan veya acı çekmeden kolay bir şekilde yemek yiyebilirsiniz. Kısacası, geleneksel protezlere sahip bir kişiden daha iyi ısırma kuvveti sağlar. Ayrıca implant sayesinde komşu dişlerin köprülerde olduğu gibi küçültülmesi gerekmez. Bu yüzden kendi dişleriniz uzun süre ağızda sağlıklı kalacaktır. Özel implantlar ayrıca ağız hijyenini iyileştirir. Bunun yanı sıra dişler arasında kolay erişim sağlar.

İlginizi Çekebilir:  Diş Teli Süresi Ne Kadardır? Diş Teli Ne Kadar Takılı Kalır?

İmplant Tedavisi Herkes İçin Uygun Mudur?

Rutin diş çekimi veya ağız cerrahisi geçirecek kadar sağlıklı olan herkes genellikle diş implantı için uygun kabul edilebilir. Yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmanız gerekir. Hastalar implantasyondan sonra ağız hijyenini sürdürmeye ve diş hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmelidir. İmplantın uygulanabilmesi için yoğun sigara kullanımı, diyabet veya kalp hastalığı gibi durumlar önemlidir. Bu açıdan implant uygulamasının uygun olup olmadığını öğrenmek için diş hekiminizle konuşmanız gerekir. Ayrıca bu aşamada implant diş fiyatları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

İmplant Tedavisinin Fiyatlarını Neler Etkiler?

İmplant fiyatları çeşitli etkenlere göre değişir. Bu açıdan implant markası ve kullanılacak implant sayısı, tedaviyi uygulayan hekim gibi faktörler fiyatı etkiler. Ayrıca fiyatlar yıldan yıla da değişmektedir. İmplant tedavisi alanında deneyimli hekimler tarafından yapılmalıdır. Fiyatlar, tedavi eden doktorun uzmanlık bilgi ve tecrübesine göre farklılaşabilir. İmplant tedavisinde kaliteli malzeme kullanımı, implantın ömrünü uzatıp uzun yıllar kullanılmasına olanak sağlar. Bunun yanı sıra daha sağlıklı hale geldiği için olası sağlık sorunlarının da önüne geçer. Bu nedenle implant tedavisinde kullanılan malzeme çok önemlidir. Sonuç olarak doktor veya klinik, üretilen her implant için bir fiyat belirler. İmplantın fiyatını etkileyen bir diğer önemli faktör de implantın kullanım günü mü yoksa ertesi gün mi yerleştirileceğidir. İki farklı teknik kullanıldığı için maliyetler farklı olabilir.

İlginizi Çekebilir:  Diş Beyazlatma Fiyatları 2021