dis-eti-hastalikleri Diş Eti Hastalıkları

DİŞ ETİ HASTALIKLARI TEDAVİSİ

Diş eti rahatsızlığı toplumumuzda yaygın olarak karşılaştığımız bir sorundur. Genellikle iltihaplanma sonucu diş etleri normal görünümünü kaybederek ciddi diş ve vücut rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.  Diş eti tedavisi Mardin ilimizde bulunan kuruluşumuzda konusunda uzman hekimlerimiz ve modern araçlarımız sayesinde uygun bir şekilde yapılmaktadır. Diş eti iltihabı ve tedavi sürecini bize başvuran hastalarımızın sorduğu sorulardan yola çıkarak aydınlatmak istiyoruz.

dis-eti-hastaliklari Diş Eti Hastalıkları
DİŞ ETİ HASTALIKLARI TEDAVİSİ

Diş Eti Enfeksiyonu veya Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş eti iltihabı yalnızca yumuşak dokuyu değil dişin tamamını ve özellikle kemiğe girmiş olan kök bölgesini de etkileyen bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı acil diş tedavisi işlemlerinin uygulanması gerekir. Önlem alınmadığında hastalarımızda çürüme, dişin sallanması veya kaybedilmesi gibi ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. İltihaplı diş eti normal halinden çok daha solgun bir görünümle kendisini belli eder. Rahatsızlık sürecinde diş eti çekilmesi, dişlerde kanama ve ağız kokusu oluşabilir. Evde diş eti iltihabı tedavisi ile ilgili hastalarımızdan pek çok soru alıyoruz. Gargara gibi yöntemler ilerlememiş sorunlarda etkili olabilir, ancak ilerlemiş rahatsızlık çürükler ve yeme zorlukları gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu durumda hekimlerimize başvurulmasının yararlı olacağını hatırlatmak istiyoruz.

Diş Eti Hastalığı Yaygın Görülür mü?

Diş eti rahatsızlığı özellikle ilerleyen yaşla birlikte toplumda yaygın olarak görülmektedir. Hatta bazı hastalarda çürük oluşumu meydana gelmese bile diş eti çekilmesi sorunu yaşanabilmektedir.

Diş Eti İltihabı Başlangıcı Nasıl Anlaşılır?

Ağız içinde ve dişlerimiz üzerinde bakteri oluşumları bulunur. Bunlar genellikle diş plağı adıyla bilinir. Yeterli ağız bakımının olmadığı durumlarda bu plak bulunduğu bölgeye daha fazla zarar vermeye başlar. Diş eti iltihabı başlangıcı sürecinde hastalarımızda ağır belirtiler görülmez. Diş rengi değişimi hafif bir düzeyde seyreder. Fakat dental plak adını verdiğimiz bakteri tabakasına karşı önlem alınmadığında diş eti hastalıkları ve diş çürükleri ortaya çıkar. Plağın yoğunlaştığı yerler dişler arasındaki boşluklar ve diş etine yakın bölgelerdir. Dişteki bakteri plakları her zaman varlığını sürdürecektir. Önemli olan en iyi diş bakımı yöntemleri uygulamak, düzenli diş fırçalamak ve diş ipi kullanmaktır. Böylece dişteki bakteriler sağlık açısından size zarar verme aşamasına gelmeyecektir. Sigara veya alkol gibi zararlı alışkanlıkların plak oluşumunu arttıracağını da unutmamak gerekir.

Sağlıksız Diş Eti Görünümü ve Sağlıklı Diş Eti Görünümü Nasıldır?

Diş eti sağlıklı olduğunda pembe rengin açık tonlarında görülür. Sağlıklı diş eti görüntüsü konusunda net bir karar veremiyorsanız et bölgesinin dişleri nasıl kavradığına bakabilirsiniz. Diş etinin dişleri kavradığı bölüm sağlıksız olanlara göre daha güçlüdür ve çekilme gözlenmez. Peki, iltihaplı diş eti nasıl anlaşılır? Diş eti iltihabı olan durumlarda et bölgesinde şişme ve kırmızının koyu tonları görülebilmektedir. Dişler sanki ete hafifçe tutunmuş gibidir ve diş çekilmesi dediğimiz görünüm ortaya çıkar. Fırçalama veya diş ipi kullanımı sırasında diş kanaması meydana gelebilir.

Diş Eti Hastalığı Belirtileri Hangileridir?

İlerlemiş diş eti rahatsızlığı kendisini birçok belirtiyle gösterir. Diş eti kızarması, şişkin diş etleri, diş sallanması, tat hissi kaybı, diş çarpıklığı, diş eti kanaması ve ağız kokusu en yaygın belirtiler arasındadır. Tedavi uygulanmadığında sorun giderek büyüyecektir. Mardin diş tedavisi ünitelerimize gelen hastalarımız gerekli muayeneyi olduktan sonra diş eti tedavisi için gerekli yöntemler acilen uygulamaya sokulur.

Diş Eti İltihabı Tedavi Aşamaları Nedir?

Başlangıç evresindeki diş eti iltihabı tedavisi ilerlemiş olan durumlara nazaran çok daha kolaydır. Bu aşamada diş eti tedavisi görenler genellikle ip, gargara veya fırçalama yöntemlerini doğru olarak uygulayarak rahatsızlıkla mücadele ederler. Hekimlerimiz hastalarımıza yapılması gerekenleri aktarmaktadır. İlerlemiş diş eti iltihabı evresi ise periodontitis olarak bilinir. Diş sınırı ve diş eti arasındaki mesafe büyür ve iltihap köke ve kemiğe doğru yayılarak erime meydana getirebilir. Kemik dokusu zarar görmeye başladığı için dişlerin tutunma gücü sağlamlığını kaybeder ve sallanmaya neden olur. İlerlemiş diş eti hastalığı olanlar bu süreçte ağrı veya sızı hissetmezse rahatsızlık fark edilmeden büyüyerek tedavi gerektiren bir hale dönülebilir.

İlerleyen vakalarımızda öncelikle küretaj tedavisi yaparak iltihaplı bölgeyi kazıma yoluyla çıkartırız. Bu tedaviden sonra hastalarımız diş bakımı tavsiyelerini uygulayarak düzenli kontrole gelirler. Diş eti tedavi süresi genellikle 2 – 5 seans arasındadır. Bazı hastalarımızda gerekli görüldüğünde diş eti ameliyatı uygulanabilir. Diş eti iltihap tedavisi hastanın durumuna göre ilerleyecek bir süreçtir. Hastalar tedavi seansları arasında doktorlarının önerdiği şekilde hareket etmelidir. İlerlememiş diş eti sorunu olan hastalarımız ise diş fırçalamalarını doğru yapmalıdır. Dişlerini düzenli fırçaladığı halde kuruluşumuza diş eti şikayeti ile gelen birçok hastamız vardır. Bunun sebeplerinin başında diş fırçalamanın yanlış yapılması gelir. Diğer bir sebep ise hastalarımızın sigara, alkol veya diğer zararlı içecekleri sık tüketmeleri ve diş sağlığına özen göstermemeleridir.

Mardin Diş Eti Hastalığı Tedavisi Hizmetimiz

Kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için gayret ettiğimiz güzel ilimiz Mardin’de diş eti tedavisi uygulamalarımız hakkında bilgi almak için kuruluşumuzu ziyaret edebilir veya iletişim kanallarından bize ulaşarak sorularınızı iletebilirsiniz.