Diş beyazlatma, mevcut dişleri beyazlatmak için yapılan bir işlemdir. Diş renginin yeterince beyaz olmaması, genetik sebeplerden kaynaklanabildiği gibi, beslenme alışkanlıkları ve daha sonraki etkenler sebebiyle de dişler beyazlığını kaybedebilir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalasanız bile dişlerinizin kendi rengi beyazlamayabilir. Birçok insan için sağlıklı, beyaz bir gülümseme önemlidir. İnsanların estetik algısında dişlerin sağlıklı görünmesi için beyaz olması gerektiği görüşü oldukça yaygındır. Dişleriniz yeterince beyaz olmadığı için gülüşünüzün istediğiniz kadar estetik olmadığını düşünüyorsanız dişlerinizi beyazlatarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından merak edilmektedir. Diş hekimleri tarafından dişlere uygulanan diş beyazlatma sistemine göre, dış beyazlatma, tek başına, bir ışık kaynağı ile veya bir lazer ile aktivasyon ile yapılır. Normal ışıklı bir cihazla beyazlatma yapıldığında seanslar 30 ile 45 dakika arasında sürer ve sonuç hemen görülür. Lazerle beyazlatma tedavileri doğru hasta seçildiğinde çok daha hızlı sonuç alınmasını sağlar. Diş beyazlatma tedavisinin süresi hekime ve hastanın istediği beyazlık derecesine göre dişin zarar görmemesi için değişir. Beyazlatmanın dolgular ve kaplamalar üzerinde etkisi yoktur. Bu nedenle bazen korunan dişin rengine bağlı olarak yenilenmeleri gerekir. Beyazlatma, hastanın zamanına ve alışkanlıklarına bağlı olarak küçük miktarlarda da olsa geri dönüşümlü bir işlemdir. Bu nedenle bazı durumlarda periyodik olarak yenilemek gerekebilir.

İlginizi Çekebilir:  Diş İpi Kullanmanın Önemi Nedir?

Diş Beyazlatma Teknikleri

Hastaların diş beyazlatma konusunda diş hekimleri ile görüşerek kendi dişleri için ideal ve en etkili yöntemi belirlemeleri gerekir. Dişlerini beyazlatmak isteyenler, evde kullanılabilecek basit yöntemlerden diş beyazlatmaya veya diş hekiminin kullandığı profesyonel tekniklere kadar çok çeşitli seçenekler arasından seçim yapabilir. Tip, şiddet, yaygınlık, tedavi maliyeti, hastanın yaşı, altta yatan hastalıklar, önceki diş tedavileri gibi hastaya uygulanabilirliği etkileyen durumlar önemlidir. Unutulmamalıdır ki diş beyazlatma işlemi bazı kişiler için zaman alıcı olabilir ve birden fazla tekniğin koordineli kullanımı ile kademeli olarak istenilen beyazlık derecesine ulaşılabilir. Özellikle dişeti çekilmesi, diş yapısında bozulma veya ağız yapılarında hasar olan hastalarda profesyonel tekniklerin kullanılması çok önemlidir.

Diş Beyazlatma İşlemi Kimler İçin Uygundur?

Sürece engel olan diş veya diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma yaptırabilir. Ancak beyazlatmadan önce diş hekimine görünmelidir. Ağızda ileri derecede diş çürüğü ve diş eti hastalığı bulunan kişilerin tedavi sonrasında diş hekimleri tarafından beyazlatma işlemi yaptırılması gerekmektedir. Bunun dışında büyüme ve gelişimini henüz tamamlamamış kişilerin diş beyazlatma işlemini uygulaması önerilmez. Ayrıca hamilelerde ve emziren annelerde de bu işlemler önerilmemektedir. Ayrıca bu tedavi yöntemi, herkeste aynı sonuçları vermemektedir. Bu açıdan dişin yapısı ve kullanılacak yöntemin önemi büyüktür. Bunun yanı sıra diş beyazlatma fiyatları da yönteme ve tedavinin süresine göre değişir.

İlginizi Çekebilir:  Diş Teli Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmeli?