implant İmplant

DİŞ

İMPLANTI – İMPLANT

Günümüzde diş sağlığı sorunlarının tedavisinde uygulanan ve kısa sürede etkili bir sonuç veren diş implantı tedavisini ele alacak, “implant nedir, ne işe yarar, implant zararlı mı?” gibi halkımızın merak ettiği sorulara uzmanlarımızla birlikte yanıt vermeye çalışacağız.

İlerleyen yaş, yeterli ağız bakımının yapılmaması, kötü beslenme veya genetik yapımız gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanan diş sağlığı sorunları ve özellikle diş kaybı problemi yaşayabilmekteyiz. Vücudumuzun genel sağlığını da ilgilendiren bu durum, estetik açıdan özgüvenimizi azalttığı kadar yaşam kalitemizi düşüren başlıca ağız sağlığı sorunları arasında yer almaktadır. İmplant adı verdiğimiz tedavi yöntemi diş eksikliği yaşayan hastalarımızda uyguladığımız en güncel yöntemlerinin başında gelmektedir. Öyleyse, diş implantı yaptırma ile ilgili merak edilen konuları ele alıp, implantın yararları hakkında değerli halkımızı bilgilendirmeye çalışalım.

İmplant Nedir?

İmplant tedavisi günümüzün modern diş hekimliğinde diş eksikliğini gidermede en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Diş kaybı tedavisi yöntemi olan implant işleminde diş köküyle birebir olan ve titanyum elementinden yapılan köklerin çene kemiğine yerleştirilmesi söz konusudur.  Normal dişlerin yerini alan ve vidalı diş adıyla bilinen yapay dişler titanyum elementinden yapıldığı için uygulandığı dokuya herhangi bir zarar vermemektedir. implant-nedir-300x200 İmplantBu nedenle implantın zararları hakkında kulaktan dolma bilgilere inanmak yerine hekimlerimizden bu işlemle ilgili detaylı bilgi almanız yararlı olacaktır. Uyguladığımız tedavi neticesinde pek çok hastamız diş sağlığına yeniden kavuşarak yaşamlarına çok daha pozitif bir şekilde devam etmiştir. Mardin’de implant tedavisi hizmetimizin yanında, ülkemizin farklı illerinden gelen hastalarımıza aradıkları kaliteli çözümü sunabilmek bizi her daim mutlu etmiş, çok daha azimli çalışmamıza vesile olmuştur.

İmplant Tedavisi Süresi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Bize ulaşıp bilgi almak isteyen pek çok hastamız “implant uzun sürer mi?” sorusunu sormaktadır. Bu nedenle implant tedavisinin süresi ve bu sürecin nasıl işlediği hakkında kısaca bilgi vermeye çalışalım. İmplant işlemi için gelen hastalarımız önce hekimlerimiz tarafından muayene edilmektedir. Muayene sonrası hastalarımıza bazı gerekli ölçümler yaptırırız. Bu ölçümler neticesinde hastamızın implat için uygun olup olmadığını tespit ederiz. Eğer hastamızın tedavi uygulanacağı kemik bölgesi uygun değilse veya diş etleri bu süreci kaldıracak kadar sağlıklı değilse implant operasyonu yapılamamaktadır. Ancak kemikte görülen yetersizliği gidermek için kullandığımız özel araçlarla birçok hastamıza ek kemik tedavisi yapabilmekteyiz. İmplant için uygun olan hastalarımızda ise hemen implant işlemine geçilebilir. Hasta kısa süreli tedavi sürecinden sonra kaynaşma dönemine bekler ve 10 – 12 hafta sonra yeni dişlerini verimli bir şekilde kullanmaya başlar. Kısaca özetlemek gerekirse; önce hastaya başlangıç implantı yapılır daha sonra osseointegrasyon/bütünleşme aşaması beklenir ve iyileşme vidasının takılması için ortalama 12 hafta beklenir. Sonra ölçü alma işlemi yapılır ve 14 gün sürecinde protez diş uygulamasına geçilir.

İmplant Tedavisi Zor mudur?

Çağımızın modern diş hekimliği araçlarıyla implant yaptırmak oldukça kolay bir işlemdir. Diş kaybı tedavisi gören hastalara önce lokal anestezi uygulanarak istenen bölge uyuşturulur. Gerekli görülürse genel bir anestezi işlemi yapılabilir. Sonraki aşamada hekimlerimiz yeni kökü bölgeye yerleştirmek için ufak bir cerrahi operasyon yapar. Bu aşamadan sonra hastamız kaynaşma evresini bekler. Bu süreç eğer kemik implant-tedavi-suresi-300x200 İmplantkaynaklı bir sorun yoksa ortalama 12 hafta sürer. Daha sonra hekimlerimiz muayenesini yapar ve yeni diş için hazır olan hastamıza protez diş uygulaması yapılmaya başlanır. Kliniğimizde implant yaptıranlar genellikle kısa süreli dolgu tedavisi gibi bir süreçten geçtikten sonra yaşamlarına eskisinden çok daha kolay devam etmektedir. Hastalarımız diş eksikliği tedavisi sonrası artık rahat bir şekilde yemek yiyebilir ve dişlerinin görünümünden dolayı sosyal yaşamlarında çekingenlik yaşamazlar. Bununla birlikte diş sorunlarının neden olduğu farklı hastalıkların önüne geçmiş olurlar.

İmplant’ın Yararları Nedir?

İmplant tedavisinin avantajları başında elbette hastalarımızın kaybettiği dişleri yerine görünüm açısından oldukça doğal gelen yeni dişlere kavuşması gelmektedir. İmplant yaptıranlar doğal dişler kadar verimli olan yeni dişlerini uzun seneler boyunca sıkıntı yaşamadan kullanabilmektedir. Başka şehirlerden gelen ve Mardin’de implant tedavisi gören hastalarımıza uzun ömürlü bir kullanım için ağız bakımına önem vermelerini tavsiye etmekteyiz. Bununla beraber dişlerini çektirmiş olan hastalara bir an önce tedaviye başlamalarını öneririz. Çünkü çekilen dişlerin olduğu bölgedeki kemik dokusu zaman içinde eriyecek ve tedaviyi zorlaştıracaktır. Kaybettiğimiz dişler aynı zamanda yanında bulunan dişleri de etkileyecek, onların eksik diş bölgesine hareket etmesine sebep olacaktır. Bu da dişlerin kolay çürümesine, çarpık görünüme veya plak oluşumlarına sebep olarak hastayı rahatsız edecektir.  Eksik diş tedavisi yapılan bölgedeyse diş kayması ve kemik erimesi sorunu kalmayacaktır.

Kimler İmplant Yaptırabilir?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi hastanın kemik yapısı tedaviye engel olacak bir sorun yaratmamalıdır. İmplant işlemi için engel olabilecek bir diğer sorun ise hastanın doku yaralarındaki iyileşmesine mani olacak bir sağlık probleminin olmasıdır. Diş eti rahatsızlıkları olmayanlar, kemik genişliği uygun olanlar ve yara iyileşmesinde sorunu bulunmayanlarsa implant tedavisi yaptırabilirler.

İmplant Diş Tedavisi Doğal Görünüm Sağlar mı?

Mardin diş tedavisi kliniklerimize başvuran hastalarımızda doğal bir diş görünümü oluşturmak için implant sonrası çeşitli yöntemler uyguluyoruz. implant-dogal-gorunum-saglar-mi-300x200 İmplantÖzellikle daha göz önünde oldukları için ön dişlerde porselen yahut zirkonyum uygulaması yapıyoruz. Azı gibi çok daha güçlü olması gereken dişlerde ise titanyum uygulamasını tercih ediyoruz. Böylece başvuran hastalarımız tedavi sonrası doğal diş görünümüne ve güçlü dişlere rahatlıkla kavuşabiliyor.

Hemen İmplant Yahut Tek Seansta İmplant Kavramları Ne Anlama Geliyor?

İmplant operasyonu yaptırmak isteyen ve bu konuda araştırma yapan hastalarımız genellikle aynı seansta implant veya immediat implant gibi kavramlarla karşılaşıyor. Bu kavramlarsa bazı soru işaretlerine yol açabiliyor. Öncelikle bilmeniz gereken hızlı implant tedavisi ve yavaş tedavi gibi iki seçenekten birini seçme durumunuzun olmadığı. Aynı seansta implant uygulaması yalnızca nadir kişilere uygulanabilecek bir tedavi şeklidir. Bu hastanın isteğine göre değil uygunluğuna göre tercih edilen bir işlemdir. Tek seansta implant yaptıranlar 12 hafta beklemeden protez dişlerine kavuşabilmektedir. Fakat bu dişler normal tedavi sürecinde takılan dişler kadar uzun olmazlar. Üstelik bakımları ayrı bir özen ister. Eğer hasta bu dişleri zorlarsa dişlerin zarar görmesi çok daha kolay gerçekleşecektir. Hastalarımızın tek seansta implant tedavileri hakkında önce hekimlerimizden bilgi alması yararlı olacaktır.

İmplant Diş Çektirdikten Sonra Uygulanabilir mi?

Mardin’de implant tedavisi yaptığımız hastaların bazılarında hekimlerimiz uygun gördüğü takdirde diş çekiminden sonra implant işlemi yapılabilmektedir. Genel itibariyle diş çekimi işlemi sonrası ilgili  bölgede bazı enfeksiyonlar gözlenir. Bu durumlarda hemen implant yapılmaz ve uygulamanın ne zaman yapılacağını hekimlerimiz hastalarımıza bildirilir.

İmplant Kaç Tane Yapılabilir?

Kaç implant yapılabilir, sorusunun net bir cevabı yoktur. Hekimlerimiz gerekli muayeneyi ve ölçümleri yaptıktan sonra aldıkları sonuca ve de hastanın eksik dişlerine göre ve uygulama miktarına karar verecektir.

İmplantı Vücudumuz Kabul Eder mi?

Vücudun implantı reddetmesi genellikle mümkün değildir. Mardin diş tedavi kliniklerimizde uyguladığımız implant işlemlerinde genellikle titanyum elementi kullanmaktayız. Titanyum insan dokularına uygunluğu ile bilinen bir madde olduğu için bedenin implantı reddetmesi genellikle söz konusu olmamaktadır. Ancak ağız hijyenine dikkat etmemek, tütün veya alkol gibi zararlı alışkanlıklara sahip olmak tedavinin başarısını olumsuz yönde etkileyecektir.

İmplantın Zararları Nedir?

Çevre illerden gelen ve Mardin için implant tedavisi ihtiyacı olan hastalarımıza uzun yıllardır ayrıcalıklı bir hizmet veriyoruz. Güncel yöntemlerle hastalarımıza sunduğumuz tedaviler sonucu onlardan olumlu geri implantin-zararlari-nelerdir-300x200 İmplantdönüşler alıyoruz. Bundan dolayı uzman ellerde ve kaliteli araçlarla uygulanan implantın zararları olduğunu dile getirmek doğru olmayacaktır. Uygulanan malzemeler hastalarda çeşitli alerjik reaksiyonlara veya hastalıklara yol açmamaktadır. Halk arasında diş kökü tedavisi için kullanılan vida veya protezlerin kansere yol açtığı gibi asılsız iddialar dolaşmaktadır. Günümüzün bilgi çağında böylesi gerçek dışı söylemler üretmek ve implant kanser ilişkisi kurmak ne yazık ki tedaviye ihtiyaç duyan pek çok hastamızın çare bulmasına mani olmaktadır.

İmplant Sonrası Neler Yapılmalı?

İmplant yaptırmak kayıp diş sorunu yaşayan hastalar için son derece yararlı bir tedavi şeklidir. Diş kemiklerine zarar veren bakteriler özel tasarım dişler karşısında çaresiz kalacağı için ağız sağlığı büyük oranda korunacaktır. İmplant sonrası dikkat edilecekler arasında en fazla önem verdiğimiz noktaysa ağız bakımına gerekli özeni göstermenizdir. Düzenli temizlik uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Eğer alkol veya sigara kullanıyorsanız bu alışkanlıkların implant sonrasında başarıyı düşürdüğünü hatırlatmak isteriz. İmplantın ömrü sizin ağız temizlik alışkanlıklarınıza ve gösterdiğiniz özene göre belli olacaktır. Eğer tütün mamulleri, alkol veya asitli içecekler tüketiyorsanız bunları mümkünse bırakmalı ve gerektiğinde alışkanlıklarınızdan kurtulmak için doktor yardımı almalısınız.

İmplantın Yan Etkileri Nelerdir?

Uzman ellerde uygulandığında implantın yan etkisi görülmez. Diş kökü tedavisi yapılan yerlerin ve hekimin iyi seçilmesi son derece önemlidir. Hijyenik olmayan ortamlarda implant tedavisi yapmak başta enfeksiyon olmak üzere pek çok riski beraberinde getirir. Hekim ve klinik konusunda doğru seçimi yaptıysanız tedavinizde gerekli olduğu kadar implant takılması söz konusu olacaktır. Yeterli uzmanlığın olmadığı yerlerde gerektiğinden fazla yapılan implant işlemi sağlığınıza büyük zararlar verebilir.

Kimler İmplant Yaptıramaz?

Kemik gelişimini tamamlamamış 18 yaş altı bireyler için implant tedavisi yapmamaktayız. Bunun dışında belirli kronik rahatsızlıkları olanlarda ise doktor kontrolünde tedavi uygulamaktayız. Riskli grupta sayılan şeker hastaları eğer doktorlarıyla paralel olarak hareket edildiğinde çoğunlukla implant yaptırabilmektedir. Şeker rahatsızlığı dışında farklı rahatsızlıklar için ilaç kullananlarda implant tedavisi yine doktorlarından ve hekimlerimizden aldıkları onaydan sonra hayata geçirilmektedir.

İmplant Acı Verir mi?

Pek çok diş operasyonunda olduğu gibi implant için de hastalara anestezi yapılmaktadır. İmplantta anestezi bölgesel olabildiği gibi hekim görüşüne göre genel anestezi de uygulanabilmektedir. Bu sebepten dolayı işlem sırasında acı hissedilmez. İmplant sonrası ağrı durumu ise normal olarak kabul edilir. Hastalarımızda hafif ağrı ve sızılar olabilmektedir. Hekimlerimizin önereceği ağrı kesiciler doğru kullanıldığında ve verdikleri tavsiyeler dikkate alındığında bu süreç kolayca atlatılacaktır.

Mardin İmplant Tedavi Hizmetimiz

Hizmet vermenin gururunu yaşadığımız güzel ilimiz Mardin için implant tedavisi başta olmak üzere modern pek çok diş tedavisi yöntemini kliniğimizde uyguluyoruz. Yılların bize kazandırdığı birikim ve konusunda uzman hekimlerimizle hastalarımızda halkımıza ayrıcalıklı bir hizmet sunuyoruz. Mardin’de diş tedavisi verdiğimiz kuruluşumuza gelerek veya bize iletişim kanallarımızdan ulaşarak merak ettiğiniz konuları bizimle paylaşabilir, tedavi süreçleriyle ilgili aklınıza takılanları çekinmeden paylaşabilirsiniz.

İmplant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Tedavi süresi uygulamanın tek, iki aşamalı olmasına, kemik durumuna ve konumuna göre değişir güncel tedavilerle diş çekilen seansta implant uygulanabilmektedir.

  • İmplant Tedavisi Acıtır Mı?

    Cerrahi işlem olan implant ameliyatından önce hastaya lokal anestezi uygulanacağı için hasta ağrı hissetmez, aynı gün anestezi etkisi geçtikten sonra hafif ağrılar olabilir ve bu durum normal karşılanmaktadır.

  • İmplant Tedavisi Ömürlük Mü?

    Diş implantları uzun ömürlüdur. Kemik destek dokuları yeterli ise hasta ağız hijyenine dikkat ediyorsa uzun yıllar boyunca kullanabilir. Tabii 6 ayda bir doktor kontrolü önemli bir faktördür.